Hozzávalók:
4 db zsenge karalábé
15 dkg csiperkegomba
15 dkg prágai sonka
5 dkg vaj
1 tojás, egy fej vöröshagyma
0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A római tálat áztasd be hideg vízbe.
Hámozd meg a karalábéfejeket, tetejüket vékonyan metszd le, majd a nagyobbik részekből vájd ki a belsejét, és tedd félre a töltelékhez. A gombát hámozd meg és vágd fel kocka alakúra, a sonkát szintén kockázd fel.
A töltelékhez a vöröshagymát vágd fel apróra és kevés vajon pirítsd meg, add hozzá a gombát, a karalábé kivájt és felaprított belsejét és a sonkakockákat is. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Keverd bele a főzőtejszínt, a tojást, majd töltsd meg vele a karalábéfejeket. Tedd bele a római tálba, és lefedve, hideg sütőben indítva, majd néhány perc után közepes hőfokra kapcsolva 50-60 percig süsd készre.