Gasztro

Szójaszószos, ötfûszeres sütõtökfalatok




Hozzávalók (4 személyre)

• 1 kg sütőtök
• 8 ek. szójaszósz
• 4 ek. olaj
• 4 tk. méz
• 4 kk. kínai ötfűszer-keverék
• 2-3 ek. pirított szezámmag


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
A sütőtököt félbevágjuk, meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Kézi habverővel összekeverjük a szójaszószt, az olajat, a mézet és a fűszert. Egy tálban (vagy zacskóban) ráöntjük a tökre, és jól összekeverjük, hogy a máz egyenletesen beborítsa.
Egy alufóliával bélelt tepsire borítjuk, majd alufóliával betakarva sütjük 25 percig. A végén levesszük az alufóliát, és így sütjük még további kb. 15-20 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul, és a máz rákaramellizálódik. Pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top