Gasztro

Csirkemell pestóval és napon szárított paradicsommal

• 2 egészséges csirkemell
• 1 adag friss pesto
• 1 marék fogpiszkáló
• 8 db olívaolajban eltett szárított paradicsom
• só
• bors





A hús elkészítése:





A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csirkemellet terítsük ki magunk elé, vágjuk ketté középen. A melleket (szexi) hosszában szintén vágjuk el. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Jöhet a só, bors, és a vágódeszkára fektessük le a husikat, majd vékonyan kenjük meg a pestóval. Mint a szilvánál, a hozzánk közelebb eső részre elhelyezzük a szárított paradicsomot, és tekerjük fel, mint egy palacsintát. Rögzítsük az egészet fogpiszkálóval, és mehet is a tepsibe.

30 perc, és kész a csoda.






Köretnek pedig egy tipp:

A datolyát kimagozzuk, és egy szelet prosciuttót tekerünk köré. Fogpiszkálóval átszúrjuk, és a sütés utolsó 15 percében a csirkék közé szórjuk. Az egészet halmozd egy tányérra, és fogyaszd egészséggel meg kézzel.


Zene: Robbie Williams: We’re the Pet Shop Boys






Pesto

• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor friss bazsalikom
• 1 marék fenyőmag (megpirítva)
• 1 marék frissen reszelt parmezán
• olívaolaj, só, bors

Elkészítés:

A fenyőmagot zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára, majd minden összetevőt rakj a turmixgépbe, és mixeld 1-2 percig (vagy merítsd el benne a botmixert). Ha szükséges, még lazíts rajta olívaolajjal, és ízesítheted sóval, borssal. 
 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top