Hozzávalók:
1 kg csontozott sertéskaraj
só, bors
alufólia
Hozzávalók a töltelékhez:
½ kg csirkemáj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 marék kakukkfű
1dl konyak
1 evőkanál vaj
só, bors
Elkészítés:
A karajt szeljük le nagyjából egyforma vastagra (ha szépen mosolyogsz, ezt megteszi a hentes is). Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mehet a só, bors, aztán pihi.
Készítsük el a tölteléket:
Futtassuk meg a vajon a vöröshagymát és a kakukkfüvet (kb. 5 perc), aztán mehet a fokhagyma. 2-3 perc, és indulhat a megtisztított csirkemáj. Közepes lángon megsütjük a májat. Ekkor tekerd fel a gázt maximumra, locsold meg konyakkal a májat, és gyújtsd meg. Amikor a láng kilobban, az egész mehet a turmixba. A kellemesen pépes tölteléket beletöltjük a karajba, és betekerjük alufóliába. Aztán mehet is a tepsibe.
30 perc, és kész…
Zene: Robbie Williams: Bongo Bong and Je ne taime plus