nlc.hu
Gasztro
Sertéskaraj fokhagymás, konyakos, kakukkfüves csirkemájjal töltve

Sertéskaraj fokhagymás, konyakos, kakukkfüves csirkemájjal töltve





Hozzávalók:

• 1 kg csontozott sertéskaraj
• só, bors
• alufólia



Hozzávalók a töltelékhez:

• ½ kg csirkemáj
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 fej vöröshagyma apróra vágva
• 1 marék kakukkfű
• 1dl konyak
• 1 evőkanál vaj
• só, bors

Elkészítés:

A karajt szeljük le nagyjából egyforma vastagra (ha szépen mosolyogsz, ezt megteszi a hentes is). Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mehet a só, bors, aztán pihi.

Készítsük el a tölteléket:

Futtassuk meg a vajon a vöröshagymát és a kakukkfüvet (kb. 5 perc), aztán mehet a fokhagyma. 2-3 perc, és indulhat a megtisztított csirkemáj. Közepes lángon megsütjük a májat. Ekkor tekerd fel a gázt maximumra, locsold meg konyakkal a májat, és gyújtsd meg. Amikor a láng kilobban, az egész mehet a turmixba. A kellemesen pépes tölteléket beletöltjük a karajba, és betekerjük alufóliába. Aztán mehet is a tepsibe.

30 perc, és kész…


Zene: Robbie Williams: Bongo Bong and Je ne t’aime plus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top