kínálunk. Enyhébb ízű, mint a sötét alaplé, és zavarosabb is, hiszen a zsír nincs kisütve a csontból. Mint ahogy a többi alapléhez, ehhez se adjunk sót vagy más erős fűszert.
Hozzávalók kb. 1,5 l alapléhez:
1 kg nyers csirkecsont
3 l víz
1 hagyma, durvára vágva
1 póréhagyma, durvára vágva
1 répa, durvára vágva
néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
Forraljuk fel.
2. Szedjük le a tetejéről a habot, majd adjuk hozzá a zöldséget és a petrezselymet. Főzzük lassú tűzön, fedő nélkül 2 órát.
3. Szűrjük le egy edénybe, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük éjszakára a hűtőszekrénybe. Reggelre a zsír nagy része kiül a leves tetejére. Kanalazzuk le róla, majd forraljuk fel, és szedjük le a tetején keletkező habot. Ha újra
hűtőbe tesszük, mert később szeretnénk felhasználni, a leves kocsonyás állagú lesz.
Szakácsok könyve A díjnyertes kiadvány négy kontinens 18 híres szakácsának receptjeiből válogat. A fázisfotók segítségével könnyen elsajátíthatjuk a legbonyolultabb fortélyokat is, tökéletesíthetjük meglévő ismereteinket, és a világ távoli tájainak konyhájával újíthatjuk, színesíthetjük saját repertoárunkat. |