nlc.hu
Gasztro
Zöldségalaplé

Zöldségalaplé

Nincs olyan zöldség, amely olyan sűrű, kocsonyás állagot kölcsönözne a levesnek, mint a hús- vagy a halcsont. A legtöbb, amit elérhetünk, egy jóízű, bár híg leves. Ez az egyetlen eset, amikor a kereskedelemben kapható leveskockák szakszerű használatával jobb eredményt érhetünk el, mint a saját készítményünkkel.





• Azt javaslom, hogy mindig a legjobb minőségű terméket válasszuk, és pontosan a megadott arányok szerint használjuk fel.

• Forraljuk fel az alaplevet darabolt zöldségekkel, hagymával, zellerrel, répával, póréhagymával, hogy a levesnek ne legyen mesterséges utóíze.

• Sose tegyük a leveskockát közvetlenül a levesbe vagy a rizottóba, mert túl erős lesz az íze.

• Gyakran a víz a legmegfelelőbb folyadék a zöldségalaplé hígításához, mert nem módosítja annak alapízét.











Könyvet a fa alá!
Szakácsok könyve

A díjnyertes kiadvány négy kontinens 18 híres szakácsának receptjeiből válogat. A fázisfotók segítségével könnyen elsajátíthatjuk a legbonyolultabb fortélyokat is, tökéletesíthetjük meglévő ismereteinket, és a világ távoli tájainak konyhájával újíthatjuk, színesíthetjük saját repertoárunkat.

Rendeld meg most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top