Nincs olyan zöldség, amely olyan sűrű, kocsonyás állagot kölcsönözne a levesnek, mint a hús- vagy a halcsont. A legtöbb, amit elérhetünk, egy jóízű, bár híg leves. Ez az egyetlen eset, amikor a kereskedelemben kapható leveskockák szakszerű használatával jobb eredményt érhetünk el, mint a saját készítményünkkel.
Forraljuk fel az alaplevet darabolt zöldségekkel, hagymával, zellerrel, répával, póréhagymával, hogy a levesnek ne legyen mesterséges utóíze.
Sose tegyük a leveskockát közvetlenül a levesbe vagy a rizottóba, mert túl erős lesz az íze.
Gyakran a víz a legmegfelelőbb folyadék a zöldségalaplé hígításához, mert nem módosítja annak alapízét.
Szakácsok könyve A díjnyertes kiadvány négy kontinens 18 híres szakácsának receptjeiből válogat. A fázisfotók segítségével könnyen elsajátíthatjuk a legbonyolultabb fortélyokat is, tökéletesíthetjük meglévő ismereteinket, és a világ távoli tájainak konyhájával újíthatjuk, színesíthetjük saját repertoárunkat. |