
A foltos oldalukon bemetszünk 70 dkg gesztenyét, és 35-40 percig főzzük enyhén sós, néhány babérlevéllel ízesített vízben. Lecsepegtetjük, félbevágjuk őket, és kivájjuk a belsejüket. Lemérjük, és a krémhez ugyanannyi cukrot adunk, amennyi gesztenyebelünk van, hozzáöntünk 1 dl vizet, 1 zacskó vaníliát, kis pohárnyi rumot és 1 darabka fahéjat. Körülbelül 1 órát főzzük lassú tűzön, amíg az állaga lekvárszerű lesz. Tiszta és száraz üvegekbe öntjük. 1 évig tartható el.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! | |
A tartalomból: Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből! |