nlc.hu
Gasztro
Gesztenyés borjútekercs

Gesztenyés borjútekercs





Hozzávalók 4 személyre:



  • 40 dkg nagy szemű gesztenye,
  • 10 dkg baconszalonna,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 zsályalevél,
  • 1 rozmaringág,
  • 1 kb. 65 dkg-os borjúszegy,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • fél dl csirkeleves (leveskockából).

Elkészítés:


Bemetsszük a gesztenyék héját, és meleg sütőben megsütjük (kb. 20-25 perc), majd kivesszük, nedves ruhával letakarjuk, és gyorsan meghámozzuk őket, amíg még melegek. Összetörjük, és egy tálba tesszük őket. (Ha szeretnénk ezt az időt megspórolni, használjunk fagyasztott gesztenyét.) A szalonnát apróra vágjuk, és serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. Hozzáadjuk a gesztenye felét, sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát, a zsályát és a rozmaringot összezúzzuk, összekeverjük. A húst kiterítjük, kiklopfoljuk, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, rásimítjuk a gesztenyés tölteléket, és roládszerűen felcsavarjuk. Konyhai cérnával vagy hústűvel rögzítjük, az olajban minden oldalán pirosra sütjük, majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk a levessel, és meleg sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra). Sütés közben időnként locsolgassuk meg a levével.


Köretötlet:


40 dkg félbevágott kelbimbót kevés sós vízben roppanós puhára párolunk. 2 dkg vajon üvegesre párolunk 1 fej felvágott mogyoróhagymát, majd hozzáadjuk a kelbimbót, sóval, borssal ízesítjük, összefőzzük. Hozzáadunk 2 ek. balzsamecetet, és átforgatjuk.


Idő: 2 óra











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top