nlc.hu
Gasztro
Gesztenyés pulykasült egyszerûbben

Gesztenyés pulykasült egyszerûbben





Hozzávalók 4 személyre:



  • 65 dkg pulykamell,
  • 40 dkg gesztenye,
  • 20 dkg kolbász,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 ek. apróra vágott zsálya és rozmaring (vegyesen),
  • 2 ek. olívaolaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 3-4 dl csirkehúsleves (leveskockából),
  • 3-4 babérlevél,
  • 2 ágacska rozmaring.

Elkészítés:


A gesztenyék héját bevágjuk, meleg sütőben megsütjük (kb. 25-30 perc). Kivesszük a sütőből, nedves ruhával letakarjuk, hogy ki ne száradjanak, és gyorsan meghámozzuk őket, amíg még melegek. A kolbász bőrét lehúzzuk, a kolbászt apróra vágjuk, és pár percig olaj nélkül sütjük. A gesztenye felét nagyobb darabokra törjük, a kolbászhoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és 2 percig sütjük. A rozmaringot és a zsályát összekeverjük a zúzott fokhagymával. A húst vízszintesen óvatosan félbevágjuk (de nem vágjuk át teljesen!), majd kiterítjük, kiklopfoljuk, hogy végül egy vékony, szabályos formájú hússzeletet kapjunk. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, ráterítjük a gesztenyés kolbászt, és feltekerjük. Cérnával vagy hústűvel rögzítjük. Az olajban minden oldalán pirosra sütjük a tekercset, majd hozzáöntünk 1 dl levest, és közepesen meleg sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra). Időnként újabb adag levest öntünk rá, és a sütés utolsó 5 percében hozzáadjuk az egész gesztenyéket, a babérleveleket meg a rozmaringágakat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és a gesztenyékkel körítve tálaljuk.


Idő: 1 óra 40 perc











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top