nlc.hu
Gasztro
Orjaleves

Orjaleves

Hozzávalók:


• 1,5-2 kg sertésorja (vagy húsos karajcsont)
• 1 fej vöröshagyma
• 2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
• ¼ zeller, karalábé
• egy maroknyi kelkáposzta
• 4-5 gerezd fokhagyma
• két evőkanál feketebors (egész)
• egy evőkanál szegfűbors
• egy csipetnyi szerecsendió
• egy csipetnyi lestyán, sáfrány, só


Elkészítés:

A karajcsontot hideg vízben tedd fel főni (kb. 2,5 liter), amikor felforrt, alacsony tűzön főzd tovább. Fedő alatt kb. 3-4 óra kell neki. Közben add hozzá a megtisztított zöldségeket (a sárgarépát, fehérrépát hosszában, negyedbe vágva, az ¼ zellert egészben, a vöröshagymát egészben, a szegfűszeggel megtűzdelve) és a fűszereket a sáfrány kivételével. Ez csak a legvégén kerüljön a levesbe. Ha a tetején hab keletkezne, azt kanalazd le. Akkor jó a leves, ha a zöldségek teljesen megpuhultak és a hús leválik a csontról. Tálald csigatésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top