nlc.hu
Gasztro
Toroskocsonya

Toroskocsonya

Hozzávalók:


• sertés-elsőcsülök
• bőrke, köröm (de lehet még hozzá sertésfül vagy sertésfarok is)
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 1-2 szál sárgarépa
• néhány szem szemes bors, só

Elkészítés:

A húsokat tisztítsd meg alaposan, majd egy nagy lábosba, enyhén sós vízbe tedd fel főni. Tedd bele a borsot, a megtisztított fokhagymát és a répát is. Hosszú ideig, legalább 4-5 órán át főzd alacsony lángon, addíg, míg a hús a csontról leválik. Hagyd kihűlni. A csontról lefejtett húst és a zöldséget mutatósan rendezd el jénai tálkákba, és szűrőn keresztül önsd rá a levét. Pihentesd egy éjszakára hűtőszekrényben vagy hideg erkélyen. Tálaláskor meglocsolható citromlével, ecettel vagy megszórható egy kevés őrölt pirospaprikával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top