Hozzávalók:
4 db zsömle
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
só, bors
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tejföllel, arra vigyázzunk csak, hogy ne legyen túl híg. Sóval, borssal ízesítjük. A zsömlék tetejét levágjuk, a belüket kézzel kikaparjuk. A zsömleüregbe beletöltjük a a túrómasszát, és a levágott zsömletetőt a tetejére tesszük. A kész zsömléket tepsibe rakjuk, és addig sütjük közepes lángon, míg a tetejük ropogósra pirul.
További ötletek:
A zsömléket valójában bármilyen krémmel megtöltheted. Szoktam még tonhalkrémet készíteni, ha volt annyi eszem, hogy vettem tonhalkonzervet.
Hozzávalók:
egy tonhalkonzerv
1/2 fej hagyma
1/2 dl tej
teáskanál vaj
A felvágott hagymát a vajon megpirítom, felöntöm a tejjel, majd hozzáadom a tonhalkonzervet és egy csipet szerecsendiót. Utána botmixerrel az egészet összeturmixolom. Ha túl hígra sikeredik, a zsömlék kivájt, puha belsejét is hozzáturmixolom.