Receptek: |
Rövid túlélőkalauz
Tervezz előre: gondold át, hogy mit szeretnél a héten enni, persze nem kell egy luxusszálló menüjét hétfőtől péntekig, reggelitől vacsoráig összeállítanod, hanem csak nagy vonalakban gondolkodni: valami csirkemellet, halat, salátát stb.
Ütemezd a vásárlást: a hozzávalókat lehetőleg ne a hosszú, fárasztó nap estéjén vásárold meg; érdemes azokat már az előző hétvégén beszerezni. Vagyis ha megteheted, ne vásárolj hétköznap, a piac ilyenkor mire munkából hazaérsz már úgyis be van zárva.
Cselekedj időben: reggel, munkába indulás előtt vedd elő a húst/halat a fagyasztóból, így este, mire hazaérsz, az már felolvad. A pácot érdemes korábban, előző este összeállítani, és ebben egy éjjel és/vagy nappal a húst megmártóztatni. Így az aromásabb és porhanyósabb lesz. Vészhelyzetben persze 20 perc is elegendő.
Végy egy frissítő fürdőt, és töltődj fel: ezalatt a konyhában összeérnek az ízek, megpácolódik az étel vagy megsül a hús.