A pillanat meglepő is volt egyszerre és mulatságos, miként egy régi-régi tévéműsor a show-man szárnyaló időszakából. Szóval vicces volt, hogy néhány kis bagett feküdt benn a sütőben szép sorban, és mi ezt vártuk epekedve. De az ízük, mint a Tibi csoki magáért beszélt. Fűszervajjal volt megkenve, az egyik zöldfűszeressel, a másik fokhagymással. Felfaltuk mind!
A kisfiam a lelkemre kötötte, hogy nálunk is legyen ilyen finom vacsi, úgyhogy igyekeztem levadászni az akkoriban még egyáltalán nem mindennapos hűtött bagettet a vásárlások során. Aztán meguntam a vadászatot, és megcsináltam én magam!
Bagett vacsorára
Hozzávalók:
3-4 kisebb vagy félbevágott bagett
10 dkg teavaj
2-3 gerezd fokhagyma, kevés só
A bagettek tetejét kb. kétujjnyi szélességben bevagdosom. A fokhagymát összenyomom, és a vajjal meg kevés sóval kikeverem. A bagett vágatait megkenem a fohagymás vajjal, és jó szorosan folpakba csomagolom. Kicsit a hűtőbe is beteszem. Aztán adandó alkalommal előmelegített sütőbe teszem, és finom ropogósra sütöm. Ha igazán jót akarunk, akkor egy kis jófajta vörösbort is kortyolunk hozzá.