Hozzávalók:


• 10 dkg hajdinaliszt
• 10 dkg búzaliszt
• 2 dl tej
• 5 dkg vaj
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tejföl
• 2 tojás
• csipetnyi só


Elkészítés:

A tésztához langyosíts meg 2 dl tejet 5 dkg vajjal, majd morzsold el benne az élesztőt, és hagyd állni, amíg az fel nem oldódik. Keverd össze a hajdinalisztet a búzaliszttel, sóval, tejföllel, 2 tojássárgájával és az élesztős tejjel. Hagyd egy óráig állni, keverd át a masszát, és legvégül add hozzá a tojások keményre felvert fehérjét. Tenyérnyi nagyságú, jó vastag palacsintákat süss belőle. Metélőhagymával ízesített tejfölös krémmel, olajos hallal, kagylóval, kaviárral, lazaccal tálalható.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top