
80 g sótlan vaj
1 evőkanál finomliszt
185 ml tej
fél teáskanál dijoni mustár
1 tojássárgája
őrölt szerecsendió
12 szelet fehér kenyér
6 szelet sonka
130 g reszelt gruyère sajt
Hat adag lesz belőle.
Elkészítés:
20 g vajat megolvasztunk egy lábosban, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon 3 percig kevergetjük. Lassan beleöntjük a tejet és a mustárt, közben továbbra is kevergetjük. Hagyjuk főni, amíg a keverék kezd besűrűsödni, és összemegy kb. a kétharmadára. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyérszeletek felét egy tepsire fektetjük. Mindegyik kenyérre teszünk egy szelet sonkát, egy kevés szószt, azután gruyère-t, és végül még egy szelet kenyeret. A maradék vaj felét megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, azután aranybarnára pirítjuk a szendvicsek mindkét oldalát, ha kell, öntünk még rá vajat. Tálaláskor minden szendvicset félbevágunk.
Egy falat Franciaország Mi is a titka a francia konyhaművészetnek? Mindezt megtudhatjuk az Egy falat Franciaország című, nem mindennapos hangulatot árasztó könyvből, amelyben nemcsak a tipikus francia konyha receptjeit, ínycsiklandó ételfotóit találjuk, de az ország hangulata is visszaköszön ránk. Kiadja: Aréna 2000 |