nlc.hu
Gasztro
Croque monsieur

Croque monsieur

• 80 g sótlan vaj
• 1 evőkanál finomliszt
• 185 ml tej
• fél teáskanál dijoni mustár
• 1 tojássárgája
• őrölt szerecsendió
• 12 szelet fehér kenyér
• 6 szelet sonka
• 130 g reszelt gruyère sajt

Hat adag lesz belőle.


Elkészítés:

20 g vajat megolvasztunk egy lábosban, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon 3 percig kevergetjük. Lassan beleöntjük a tejet és a mustárt, közben továbbra is kevergetjük. Hagyjuk főni, amíg a keverék kezd besűrűsödni, és összemegy kb. a kétharmadára. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenyérszeletek felét egy tepsire fektetjük. Mindegyik kenyérre teszünk egy szelet sonkát, egy kevés szószt, azután gruyère-t, és végül még egy szelet kenyeret. A maradék vaj felét megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, azután aranybarnára pirítjuk a szendvicsek mindkét oldalát, ha kell, öntünk még rá vajat. Tálaláskor minden szendvicset félbevágunk.










Egy falat Franciaország



Mi is a titka a francia konyhaművészetnek? Mindezt megtudhatjuk az Egy falat Franciaország című, nem mindennapos hangulatot árasztó könyvből, amelyben nemcsak a tipikus francia konyha receptjeit, ínycsiklandó ételfotóit találjuk, de az ország hangulata is visszaköszön ránk. 

Kiadja: Aréna 2000
Többet a könyvről!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top