nlc.hu
Gasztro
Csokoládés croissant

Csokoládés croissant









Hozzávalók


  • 120 g étcsokoládé
  • 30 dkg mirelit leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál tejszín
  • sütőpapír
  • nejlonzacskó
  • a nyújtáshoz liszt

    Elkészítés
    A táblacsokoládéból 4 csíkot (kb. 8 dkg) apró darabokra vágunk. 1 csík csokoládéból forgácsokat faragunk. A leveles tésztát hagyjuk felengedni, és lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 8 cikkre osztjuk. A csokoládédarabokat a cikkek szélesebb felére halmozzuk, majd a tésztadarabokat egyenként feltekerjük. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és megkenjük vele a croissant-okat. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 percig sütjük. A sütési idő vége felé esetleg letakarjuk. Vízfürdőben a maradék (kb. 2 dkg) csokoládét megolvasztjuk, és nejlonzacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a kihűlt croissant-okra csíkokat rajzolunk. Végül csokoládéforgácsokkal megszórjuk. 

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top