nlc.hu
Gasztro
Zöldfûszeres omlett

Zöldfûszeres omlett





Hozzávalók:

• 1 evőkanál vaj
• 2 mogyoróhagyma (salotthagyma) apróra vágva
• 1 gerezd fokhagyma, összetörve
• 2 evőkanál felaprított petrezselyem
• 2 evőkanál felaprított bazsalikom
• fél evőkanál felaprított tárkony
• 2 evőkanál főzőtejszín
• 8 tojás, enyhén felverve
• olaj

Négy adag lesz belőle.


Elkészítés:

Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, rádobjuk a mogyoróhagymát,
a fokhagymát, és kis lángon puhára pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük, és átöntjük egy tálba. Beleforgatjuk a tejszínt és a tojásokat, azután fűszerezzük.

Felforrósítunk egy kevés olajat teflonserpenyőben. A keverék negyedét
a serpenyőbe öntjük, és óvatosan kisütjük. Az edény szélén megszilárduló tojást folyamatosan a serpenyő közepére húzzuk, amíg az omlett alja megbarnul, a teteje pedig épp csak megsül. Háromrét hajtjuk, és a hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk. Melegen kínáljuk.










Egy falat Franciaország



Mi is a titka a francia konyhaművészetnek? Mindezt megtudhatjuk az Egy falat Franciaország című, nem mindennapos hangulatot árasztó könyvből, amelyben nemcsak a tipikus francia konyha receptjeit, ínycsiklandó ételfotóit találjuk, de az ország hangulata is visszaköszön ránk. 

Kiadja: Aréna 2000
Többet a könyvről!




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top