Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
2 mogyoróhagyma (salotthagyma) apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, összetörve
2 evőkanál felaprított petrezselyem
2 evőkanál felaprított bazsalikom
fél evőkanál felaprított tárkony
2 evőkanál főzőtejszín
8 tojás, enyhén felverve
olaj
Négy adag lesz belőle.
Elkészítés:
Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, rádobjuk a mogyoróhagymát,
a fokhagymát, és kis lángon puhára pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük, és átöntjük egy tálba. Beleforgatjuk a tejszínt és a tojásokat, azután fűszerezzük.
Felforrósítunk egy kevés olajat teflonserpenyőben. A keverék negyedét
a serpenyőbe öntjük, és óvatosan kisütjük. Az edény szélén megszilárduló tojást folyamatosan a serpenyő közepére húzzuk, amíg az omlett alja megbarnul, a teteje pedig épp csak megsül. Háromrét hajtjuk, és a hajtással lefelé tányérra csúsztatjuk. Melegen kínáljuk.
Egy falat Franciaország Mi is a titka a francia konyhaművészetnek? Mindezt megtudhatjuk az Egy falat Franciaország című, nem mindennapos hangulatot árasztó könyvből, amelyben nemcsak a tipikus francia konyha receptjeit, ínycsiklandó ételfotóit találjuk, de az ország hangulata is visszaköszön ránk. Kiadja: Aréna 2000 |