nlc.hu
Gasztro
Csõben sült brokkoli

Csõben sült brokkoli

Hozzávalók 1 személyre:

200 g brokkoli
1/3 db tojás
100 ml tej
10 g liszt
10 g margarin
30 ml tejföl
25 g trappista sajt

szerecsendió


Elkészítés:

A brokkolit megfőzzük és tűzálló tálba tesszük. Kevés margarinon a lisztet habzásig hevítjük, felengedjük tejjel és sűrű mártássá főzzük. Szerecsendióval, sóval ízesítjük. A tojások sárgáját a tejföllel és a reszelt sajt felével a mártáshoz keverjük. Fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan belekeverjük a mártásba, majd a brokkolira öntjük. Tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top