Gasztro

Karneváli fánk

Hozzávalók 50-60 darabhoz:

• 40 dkg liszt
• 4 tojás
• 2 evőkanál cukor
• 1,2 dl brandy
• csipetnyi só
• a sütéshez olaj
• a szóráshoz porcukor


Elkészítés:


A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot. Belekeverjük a tojást, majd a puha vajat és a brandyt is. Letakarva 2 órára félretesszük pihenni. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk, majd 3 mm vékonyra kinyújtjuk, 8 × 3 cm-es csíkokra vágjuk, kötünk rá egy csomót. Serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a tésztát kis adagokban ropogós barnára sütjük. Itatósra (szalvétára) szedve a felesleges zsiradékot lecsepegtetjük. Közvetlenül fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorral.
Eltartható: 3 napig.






Aprósütemények




1001 klasszikus recept

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is.

Kossuth Kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top