Hozzávalók 50 darabhoz:
24 dkg liszt
8 tojás
5 dkg cukor
12 dkg vaj
2,5 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
a sütéshez olaj
a szóráshoz porcukor
Elkészítés:
A vizet lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot, és felforraljuk. Belekeverjük a lisztet, és állandó kevergetés mellett tovább főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A tésztának lágynak, de nem folyósnak kell lennie. Egy órára félretesszük pihenni.
Serpenyőben bő olajat forrósítunk, a tésztát teáskanálnyi adagokban az olajba szaggatjuk, 5-7 perc alatt ropogós barnára sütjük. Itatósra (szalvétára) szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Közvetlenül fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg.
Eltartható 1 napig.
Aprósütemények Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is. Kossuth Kiadó |