nlc.hu
Gasztro
Amatriciana

Amatriciana



• 4 löket olívaolaj
• 3 db szardellafilé
• 1 marék fekete olívabogyó apróra vágva
• 1 marék kapri apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 doboz paradicsomkonzerv (nem az egész, hanem az apróra vágott)
• 5 dkg panchetta vagy bacon
• tetszés szerint erős csilipaprika
• só
• bors
• oregánó
• bazsalikom


Elkészítés:


A fokhagymát a panchettával, a szardellával, a csilivel olajon megpirítjuk. Ha ez kész, beledobjuk az olívabogyót, a kaprit, és átmelegítjük. Ha ez kész, mehet a paradicsomkonzerv.
Alaposan összekeverjük, a gázt takarékra vesszük, és fedő alatt csendben rotyogtatjuk. Kb ½ óra elég neki, hogy kellemes, fényes szósz kerekedjen belőle.

Ezalatt a tésztát főzd meg lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tészta főzőlevéből két evőkanállal hozzákeverünk a szószhoz, és összeforgatjuk a tésztával. A tetejére tehetsz egy kis friss parmezánt, olívaolajat.










Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.


Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top