Sütés előtt… |
½ liter paradicsompüré
½ kg darált marhacomb
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl tej
1 dl vörösbor
20 dkg spenót (lehet fagyasztott is, de ne a passzírozott, hanem a darabos)
1 doboz passzírozott paradicsom (passata)
1 csapott evőkanál oregánó
10 dkg parmezán
250 dkg mozzarella
só
bors
olívaolaj
víz igény szerint
Elkészítés:
A vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük. Ha ez kész, hozzárakjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk őket, és mehet a husi. Ha a darált husit bedobtad, akkor egy villával kezdd el nyomkodni, hogy a hús minél jobban szétváljon. Ha a hús minden részen megpirult, öntsük bele a bort, ha az alkohol elillant, öntsük bele a paradicsomkonzervet. Várd meg, míg még egyszer felforr, és ad hozzá a tejet (segít, hogy a hús sokkal puhább legyen). Ekkor vegyük vissza takarékra a gázt, és forraljuk 1 óráig. 1 óra után rakjuk bele a spenótot, forraljuk még egyszer, és zárjuk el a gázt. Várjunk addig, amíg kihűl a szósz.
Ha a szósz kihűlt, fogjuk a tésztát, és töltsük meg. A tésztát nem kell előfőzni. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, és a tésztát helyezzük egymás mellé (ha marad még a szószból, azt öntsd rá a tésztára). A paradicsompürébe keverjünk egy kis vizet, és öntsük nyakon a tésztát (az a fontos, hogy ellepje). Reszeljünk rá parmezánt, és rakjuk be a 190 fokra előmelegített sütőbe. 45 perc sütés elég, hogy a tészta a paradicsomszószban megpuhuljon. Ekkor vedd ki, és állítsd a sütőt grill fokozatba. Tépkedd rá a mozzarellát, és grillezd 10 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a mozzarella szétolvadjon rajta. Ekkor vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig és tálald.
Alimentari dal Biondo Nyitva: |