nlc.hu
Gasztro
Cannelloni darált marhacombbal és spenóttal töltve

Cannelloni darált marhacombbal és spenóttal töltve







Sütés előtt…
• 500 g cannelloni tészta
• ½ liter paradicsompüré
• ½ kg darált marhacomb
• 1 fej vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 dl tej
• 1 dl vörösbor
• 20 dkg spenót (lehet fagyasztott is, de ne a passzírozott, hanem a darabos)
• 1 doboz passzírozott paradicsom (passata)
• 1 csapott evőkanál oregánó
• 10 dkg parmezán
• 250 dkg mozzarella
• só
• bors
• olívaolaj
• víz igény szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük. Ha ez kész, hozzárakjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk őket, és mehet a husi. Ha a darált husit bedobtad, akkor egy villával kezdd el nyomkodni, hogy a hús minél jobban szétváljon. Ha a hús minden részen megpirult, öntsük bele a bort, ha az alkohol elillant, öntsük bele a paradicsomkonzervet. Várd meg, míg még egyszer felforr, és ad hozzá a tejet (segít, hogy a hús sokkal puhább legyen). Ekkor vegyük vissza takarékra a gázt, és forraljuk 1 óráig. 1 óra után rakjuk bele a spenótot, forraljuk még egyszer, és zárjuk el a gázt. Várjunk addig, amíg kihűl a szósz.

Ha a szósz kihűlt, fogjuk a tésztát, és töltsük meg. A tésztát nem kell előfőzni. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, és a tésztát helyezzük egymás mellé (ha marad még a szószból, azt öntsd rá a tésztára). A paradicsompürébe keverjünk egy kis vizet, és öntsük nyakon a tésztát (az a fontos, hogy ellepje). Reszeljünk rá parmezánt, és rakjuk be a 190 fokra előmelegített sütőbe. 45 perc sütés elég, hogy a tészta a paradicsomszószban megpuhuljon. Ekkor vedd ki, és állítsd a sütőt grill fokozatba. Tépkedd rá a mozzarellát, és grillezd 10 percig. Ez pont elég ahhoz, hogy a mozzarella szétolvadjon rajta. Ekkor vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig és tálald.










Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.


Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top