2 fej fokhagyma, megpucolva, apróra vágva
csili ízlés szerint
két marék friss petrezselyem
4-5 db szárított paradicsom
só
bors
Elkészítés:
1. lépés:
Az olívaolajat felforrósított edénybe öntjük, és takarékra állítjuk a lángot. Várunk egy kicsit, és mehet a fokhagyma meg a csili az olajba. A lényeg, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Pároljuk a fűszereket az olajban 30-40 percet. Ha ez kész, akkor szűrjük le az olajat.
2. lépés:
Lobogó vízben főzzük meg a spagettit a zacskón feltüntetett ideig. Míg a tészta fő, egy edénybe öntsünk a fűszeres olívaolajból, és hevítsük fel. Ha az olaj forró, mehet a paradicsom és a petrezselyem.
3. lépés:
A tésztát leszűrjük és a lábosban összekeverjük. Átforgatjuk és tálaljuk.
Alimentari dal Biondo Nyitva: |