Gasztro

Tészta szardellás paradicsomszósszal

Ezt a receptet a nagy isten, Jamie Oliver „Olasz kaják” című könyvéből loptam. Próbáld ki, csodás.

• 4 gerezd fokhagyma
• 2 marék fenyőmag (megpirítva)
• 1 marék mazsola
• 1 db 100 g-os szardellafilé
• 1 doboz paradicsompüré
• 1 pohár vörösbor
• 500 g fettuccine tészta


Elkészítés:

A fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Ha már barnulni kezd, akkor hozzádobjuk a szardellát, a mazsolát és a pirított fenyőmagot. Amikor a szardella szétolvad, mehet a paripüré meg a bor. Takard le a lábast, és főzd 15-20 percig.
Ezalatt a tésztát főzd meg lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint.
Amikor a tészta elkészült, forgasd össze a szósszal és tálald. A tetejére reszelj friss parmezánt vagy peccorinót, és figyeld az arcokat.










Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.


Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top