nlc.hu
Gasztro
Zöldséges árpakása

Zöldséges árpakása

Hozzávalók:

• 1 bögre hántolt árpa
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1-1 szál apróra vágott sárgarépa
• fehérrépa
• só, oregánó, kakukkfű


Elkészítés:

Az árpát áztasd be néhány órára, majd kétszeres-háromszoros mennyiségű vízben főzd puhára. Mielőtt elkészülne, keverd hozzá a fűszereket. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát, add hozzá a feldarabolt fokhagymát, a karikára vágott zöldségeket, és pirítsd-párold össze. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vizet önthetsz alá. Majd ezt a zöldségragut keverd össze az árpával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top