Gasztro

Ünnepi csokoládétorta

A torta hozzávalói: 6 dkg keserű kakaópor, 1,5 dl felforrt víz, 6 dkg barna cukor, 15 dkg kristálycukor, 1 dl zsírdús tej (20%-os), 10 dkg puha margarin, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, egy csipetnyi só.
A máz: 2 dl tejszín, egy tábla étcsokoládé, 3 evőkanál porcukor.
A csokoládét olvaszd fel a tejszínhabbal. Hagyd kihűlni. Tedd be a hűtőszekrénybe.
Keverd össze a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. A meleg vízben oldd fel a kakaóport.
Egy nagy tálban robotgéppel keverd krémesre a puha margarint és a kristálycukrot (kb. 3-5 perc), majd add hozzá egyenként a tojásokat. A továbbiakban fakanállal folytasd: add hozzá a szódabikarbónával elkevert liszt harmadát, keverd össze, öntsd hozzá a kakaós víz felét. Keverd össze. Add hozzá a liszt második harmadát, keverd össze, és öntsd hozzá a kakaót. Tedd bele a maradék lisztet és a tejes masszát.
Egy 22 cm-es tortaforma alját kend ki vajjal és liszttel, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 perc alatt elkészül. Hagyd a sütőben néhány percig, majd vedd ki tovább hűlni.
A mázt keverd jó habossá. A tortát vágd félbe, kend meg a krém felével, a másik felét kend a torta tetejére-oldalára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top