nlc.hu
Gasztro
Merjünk kreatívak lenni!

Merjünk kreatívak lenni!

Alkotni, teremteni, létrehozni, ötletesnek lenni. Ezt jelenti a kreatív szó. Mintha csak egy anyukáról mintázták volna a szó jelentését. Nem gondolod?




Az anyukák nem tervezik, hogy majd kreatívak lesznek, egyszerűen adódik egy mindennapi helyzet – vagy egy nem mindennapi –, és arra valamilyen egyszerű megoldást kell találni. Tehát kreatívnak lenni nem feladat, hiszen hozzátartozik az életünkhöz.

Például amikor kiderül, hogy elfelejtettünk kenyeret venni, és ezért lőttek az előre betervezett melegszendvicses vacsorának, mit is teszünk? Biztos, hogy az az első dolgunk, hogy megnézzük, mihez van otthon hozzávaló. Általában valamilyen tészta mindig van a kamrában, és egy kis Rafinériával, sonkával, sajttal remek vacsorát készíthetünk belőle. Amíg pedig rotyog a sütőben, addig a gyerekekkel átnézhetjük a házi feladatot.









Ugye az a helyzet is ismerős, amikor a gyerek kedvenc ruhadarabja „véletlenül” elszakad a játszótéren? A gyerek vigasztalhatatlan, mert neki mindenképpen az a nadrág kell holnap az oviban. Egy helyes pillangót vagy egy menő autót ábrázoló felvarrható matricával nemcsak megoldottuk a problémát, hanem akár új divatot is teremthetünk az oviban.






Egy anyukának nagy segítség a mindennapokban, ha optimistán, kreatívan áll a váratlan helyzetekhez, a hirtelen megoldandó kisebb-nagyobb problémákhoz. Persze ne keseredjünk el, ha hirtelen nem jut eszünkbe semmi mentő ötlet, raktározzuk el azokat a tippeket, amit barátnőinktől hallottunk akár a játszótéren, akár az óvodai-iskolai családi rendezvényeken. Ami másnak bevált, lehet, hogy nálunk is jó megoldás lesz.

Mi is osszuk meg ötleteinket, tippjeinket a barátnőkkel, így minden váratlan helyzetre könnyen tudjuk majd a gyors és rafinált megoldást.

www.rafineria.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top