Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
2 evőkanál halászlésűrítmény vagy 1 db halászlékocka
0,5 dl fehérbor
10 dkg margarin
liszt, pirospaprika, kakukkfű, oregánó, só, bors
1 dl tejföl
Elkészítés:
A harcsát vágd nagyobb szeletekre. A lisztet fűszerezd sóval, szerecsendióval, és forgasd meg benne a halat. Fektesd kivajazott tepsibe, tegyél rá vajdarabkákat, locsold meg kevés borral, és sütőben süsd át. Amíg sül (kb. 15-20 perc), készítsd el hozzá a mártást.
Vajon párolj meg egy fej apróra vágott hagymát, tegyél bele préselt fokhagymát. A gombát tisztítsd meg és vágd fel szeletekre, majd add a hagymához. Mikor megpirult, szórd meg egy evőkanál liszttel és öntsd fel kb. 2,5 dl halászlével (meleg vízben oldd fel a halászlékocka felét vagy tegyél bele 2 evőkanál halászlésűrítményt).
Amikor sűrűsödni kezd, szórj rá pirospaprika-őrleményt, fűszereket (bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom) ízlés szerint.
Legvégül tegyél bele egy tejfölös-lisztes habarást. A halszeleteket tedd bele a gombamártásba. Nokedlivel vagy petrezselymes rizzsel tálalható.