Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg gépsonka
só, bors, petrezselyem, liszt
1 dl húslevesalaplé
1 fej vöröshagyma
10 dkg csemegeuborka
1 evőkanál mustár
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál ékezési keményítő
2 dl tejszín
1 citrom
Elkészítés:
A húst szeleteld fel ujjnyi vastagon, klopfold ki, és besózva tedd félre pihenni, amíg a mártás elkészül. Utána forgasd meg lisztben, majd forró zsiradékban hirtelen süsd ki.
A mártáshoz: az uborkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, párolj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a szalonnadarabkát, gépsonkát. Tedd bele a lereszelt uborkát, a mustárt, 1 evőkanál paradicsompürét, a húsleveslét, és főzd össze. Ekkor keverj hozzá 3 evőkanál hideg vízben elkevert keményítőt és a tejszínt, majd forrald össze raguvá. Sóval, borssal, citromlével ízesítsd. A kisült hússzeleteket fedd be ezzel a raguval. Köretként krumplipüré vagy párolt rizs illik hozzá.