nlc.hu
Gasztro
Sertéskaraj hentes módra

Sertéskaraj hentes módra

Hozzávalók:


• 50 dkg sertéskaraj
• 5 dkg füstölt szalonna
• 10 dkg gépsonka
• só, bors, petrezselyem, liszt
• 1 dl húslevesalaplé
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg csemegeuborka
• 1 evőkanál mustár
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 1 evőkanál ékezési keményítő
• 2 dl tejszín
• 1 citrom


Elkészítés:

A húst szeleteld fel ujjnyi vastagon, klopfold ki, és besózva tedd félre pihenni, amíg a mártás elkészül. Utána forgasd meg lisztben, majd forró zsiradékban hirtelen süsd ki.
A mártáshoz: az uborkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, párolj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a szalonnadarabkát, gépsonkát. Tedd bele a lereszelt uborkát, a mustárt, 1 evőkanál paradicsompürét, a húsleveslét, és főzd össze. Ekkor keverj hozzá 3 evőkanál hideg vízben elkevert keményítőt és a tejszínt, majd forrald össze raguvá. Sóval, borssal, citromlével ízesítsd. A kisült hússzeleteket fedd be ezzel a raguval. Köretként krumplipüré vagy párolt rizs illik hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top