nlc.hu
Gasztro
Kapros kenyér

Kapros kenyér

Hozzávalók:


• kiskanál szárított élesztő
• 1 evőkanál meleg víz
• 25 dkg liszt
• egy csipet só
• egy csokor friss kapor
• 125 g tejszínes krémsajt
• 1 fej vöröshagyma, vaj, 1 tojás



A szárított élesztőt keverd össze a meleg vízzel, és hagyd felfutni. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Közepébe formázz egy mélyedést, és tedd bele a krémsajtot, a felaprított kaprot, a felaprított hagymát, a villával elkevert tojást és az élesztőt. Fakanállal egyneműsítsd a liszttel, majd formázz belőle cipót. Lisztezett deszkán kézzel gyúrd tovább. Majd egy jó 10 perces gyúrás-dagasztás után tedd vissza a cipót a tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen pihentesd legalább két órán át. Ekkor ököllel ütögesd meg a tésztát, és pihentesd még további 10 percig.
Közben olajjal kenj meg egy kisebb, hosszúkás alakú tepsit. A cipót deszkán gyúrd át, majd a két szélét (először a bal, majd a jobb, mint a pogácsánál) egymásra hajtva tedd bele a sütőformába. Konyharuhával letakarva újabb 1,5 órán át pihentesd. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon kb. 45 perc alatt megsül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top