Gasztro

Extra nagy csokoládés korong


Süss dupla adagot ebből a fantasztikus ízű csokoládés tallérból, fagyaszd le a felesleget! Így mindig lesz mivel kínálni a váratlan vendégeket. A belül puha, kívül ropogós, extra méretű tallér remekül mutat a süteményestálon.
Még ropogósabb süteményt kapsz, ha a csokoládé felét darált dióval helyettesíted! A diót a legvégén kell a tésztába keverni.

Hozzávalók 20-25 darabhoz:
18 dkg liszt
3 tojás
27 dkg barna cukor
18 dkg vaj
7 dkg kakaó
24 dkg étcsokoládé
csipetnyi só

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk négy sütőlemezt. A lisztet, a kakaót és a sót tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a barna cukrot. A vajat és 15 dkg durvára vágott étcsokoládét lassú tűzön, vízgőz fölött felolvasztjuk. A csokoládés keverékhez adjuk a száraz adalékokat, a tojást, és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a maradék 9 dkg étcsokoládét. Evőkanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Egy lemezre 4-5 halom kerüljön. Az extra nagy csokoládés sütemények ne érjenek egymáshoz. Sütőlemezenként 12-15 perc alatt megsütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top