Gasztro

Fûszeres falatka






Hozzávalók 22-25 darabhoz:

• 4 dkg liszt
• 6 dkg kukoricaliszt
• 9 dkg cukor
• 6 dkg vaj
• 5 dkg hántolt tök- vagy napraforgómag
• 1,5 teáskanál őrölt csilipaprika
• 3 evőkanál méz
• 1 evőkanál friss citromlé

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit. A lisztet, a kukoricalisztet, az őrölt csilipaprikát és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot, a mézet serpenyőben közepes tűzön felolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a száraz adalékokat és a hántolt tök- vagy napraforgómagot. Kihűtjük. A jól kidolgozott tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egymástól 5 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt tepsre rakjuk. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.






Aprósütemények




1001 klasszikus recept

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is.

Kossuth Kiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top