Hozzávalók 22-25 darabhoz:
4 dkg liszt
6 dkg kukoricaliszt
9 dkg cukor
6 dkg vaj
5 dkg hántolt tök- vagy napraforgómag
1,5 teáskanál őrölt csilipaprika
3 evőkanál méz
1 evőkanál friss citromlé
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit. A lisztet, a kukoricalisztet, az őrölt csilipaprikát és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot, a mézet serpenyőben közepes tűzön felolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a száraz adalékokat és a hántolt tök- vagy napraforgómagot. Kihűtjük. A jól kidolgozott tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, és egymástól 5 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt tepsre rakjuk. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Aprósütemények Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is. Kossuth Kiadó |