Ó, csak egy falatot, nagyon tele vagyok! Ha minden jól megy, egymás kezébe fogják adni a locsolók a kilincset, s jó lenne valami könnyű és gyorsan elkészíthető harapnivalót tenni az asztalra. Ha olyan tésztát választunk, ami lefagyasztható, legközelebb sem fog főni a fejünk, ha beugrik rég nem látott barátnőnk.
Receptek:
Nyuszisüti
Fűszeres falatka
Piroska pogácsája
Zsé gyors túrós pogácsája
Süss dupla adagot ebből a fantasztikus ízű csokoládés tallérból, fagyaszd le a felesleget! Így mindig lesz mivel kínálni a váratlan vendégeket. A belül puha, kívül ropogós, extra méretű tallér remekül mutat a süteményestálon. Még ropogósabb süteményt kapsz, ha a csokoládé felét darált dióval helyettesíted! A diót a legvégén kell a tésztába keverni. Hozzávalók 20-25 darabhoz: 18 dkg liszt 3 tojás 27 dkg barna cukor 18 dkg vaj 7 dkg kakaó 24 dkg étcsokoládé csipetnyi só A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk négy sütőlemezt. A lisztet, a kakaót és a sót tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a barna cukrot. A vajat és 15 dkg durvára vágott étcsokoládét lassú tűzön, vízgőz fölött felolvasztjuk. A csokoládés keverékhez adjuk a száraz adalékokat, a tojást, és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a maradék 9 dkg étcsokoládét. Evőkanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. Egy lemezre 4-5 halom kerüljön. Az extra nagy csokoládés sütemények ne érjenek egymáshoz. Sütőlemezenként 12-15 perc alatt megsütjük.
|