nlc.hu
Gasztro
Jégkrémes meglepetések

Jégkrémes meglepetések

Ki ne szeretné a jégkrémet? Bizony nagyon kevesen lehetnek. Éppen ezért biztos siker, ha a vasárnapi ebéd után egy fantasztikusan elkészített, jégkrémes desszertkülönlegességgel örvendeztetjük meg a családot.




Legyünk merészek, kreatívak, eredetik és szenvedélyesek! Engedjük szabadjára a fantáziánkat, válogassunk kedvünkre az alapanyagok között, nyugodtan bolondozzunk egy kicsit az ízekkel is. A jégkrémek szerelmesei számára a Desszert Klub kínál hasznos, szemet és érzékeket gyönyörködtető recepteket, tálalási ötleteket.
Álljon itt ötletcsinálónak néhány Carte d’Orrecept, amelyeket természetesen úgy alakíthatsz, ahogy csak szeretnéd.

Gyümölcskavalkád
A vizes alapú, gyümölcsös jégkrémeket tovább gazdagíthatjuk akár nyers, akár sült, esetleg befőzött gyümölcsökkel. De egy tejes, pl. tiramisu jégkrémet is bőven elláthatunk friss, gyümölcsös körítéssel, ha a még üdítőbb ízekre vágyunk.

Hideg-meleg
Mennyei, már-már misztikus élmény, amikor a tűz és a víz egybeolvad a szánkban. A forró, összehajtogatott palacsintára helyezzünk jégkrémgombócot, és spékeljük meg tejszínhabbal, csokiöntettel, mandulával!

A sokrétű csokoládé
A csokoládé felhasználásának számtalan módját kipróbálhatjuk. Előállhatunk például egy „csupa csoki” meglepetéssel, ahol a csokoládé a legkülönfélébb formában és ízben tündökölhet. A hozzávalók lehetnek csokijégkrém, csokoládés piskóta, csokireszelék és -öntet, sőt egy-két pörkölt kakaóbab is!

Tálalási fortélyok
Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a konyhaművészetben a körítés, az atmoszféra legalább olyan fontos, mint maga az étel. Tegyük a desszertfogyasztást apró extrákkal mindenki számára emlékezetessé – választhatunk különleges étkészletet és kelyheket, kerülhet virág az asztalra, a háttérben pedig szólhat Vivaldi vagy Mozart.







Lássunk is tüstént egy jó kis receptet, amellyel akár már ma is megörvendeztethetjük a családot!

Epres-málnás palacsinta

Hozzávalók:
• 10 dkg sima liszt
• 1 tojás
• 3 dl tej
• 10 dkg áfonya
• 4 evőkanál víz
• 2 evőkanál kristálycukor
• eper- és málnadarabok, lehet fagyasztott is
• Carte d’Or Crema di Mascarpone
• porcukor
• olaj
• egy csipet só

Elkészítés:




1. A palacsinta elkészítéséhez szitáljuk bele a lisztet egy keverőtálba.
2. Adjuk hozzá a sót, a tojást, és habverővel verjük fel, hogy sima tésztát kapjunk.
3. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyünk bele néhány csepp olajat.
4. Tegyünk bele egy kis tésztát, és döntsük meg a serpenyőt, hogy ki tudja tölteni a felületét. Süssük készre az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalt is. 8 palacsintát készítsünk összesen.
5. Tegyük a vizet és a kristálycukrot egy serpenyőbe.
6. Melegítsük óvatosan, amíg a cukor felolvad, majd vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá eper- és málnadarabokat.
7. Rendezzük el a palacsintákat a 4 tányéron. Mindegyik tetejére rakjunk egy gombóc Carte d’Or Crema di Mascarpone jégkrémet, és melegítsük fel a gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk, egy kis porcukorral meghintve.





Tipp:

Próbálja ki csokoládés vagy madártejes jégkrémmel is, melyekhez bármilyen idénygyümölcsöt, befőttet is felhasználhat.


 





Érdemes ellátogatni a Desszert Klub (www.jegkremdesszert.hu) weboldalára, ahol további fantasztikus receptek között válogathat, illetve hasznos ötleteket meríthet a tálalásra és kiegészítőkre vonatkozóan. Sőt, az év során aktuálissá váló ünnepek közeledtével folyamatosan újabb praktikákkal ismerkedhet meg, és teheti velük még teljesebbé a jeles napok élvezetét.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top