Álljon itt ötletcsinálónak néhány Carte dOr–recept, amelyeket természetesen úgy alakíthatsz, ahogy csak szeretnéd.
Gyümölcskavalkád
A vizes alapú, gyümölcsös jégkrémeket tovább gazdagíthatjuk akár nyers, akár sült, esetleg befőzött gyümölcsökkel. De egy tejes, pl. tiramisu jégkrémet is bőven elláthatunk friss, gyümölcsös körítéssel, ha a még üdítőbb ízekre vágyunk.
Hideg-meleg
Mennyei, már-már misztikus élmény, amikor a tűz és a víz egybeolvad a szánkban. A forró, összehajtogatott palacsintára helyezzünk jégkrémgombócot, és spékeljük meg tejszínhabbal, csokiöntettel, mandulával!
A sokrétű csokoládé
A csokoládé felhasználásának számtalan módját kipróbálhatjuk. Előállhatunk például egy csupa csoki meglepetéssel, ahol a csokoládé a legkülönfélébb formában és ízben tündökölhet. A hozzávalók lehetnek csokijégkrém, csokoládés piskóta, csokireszelék és -öntet, sőt egy-két pörkölt kakaóbab is!
Tálalási fortélyok
Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a konyhaművészetben a körítés, az atmoszféra legalább olyan fontos, mint maga az étel. Tegyük a desszertfogyasztást apró extrákkal mindenki számára emlékezetessé választhatunk különleges étkészletet és kelyheket, kerülhet virág az asztalra, a háttérben pedig szólhat Vivaldi vagy Mozart.
Lássunk is tüstént egy jó kis receptet, amellyel akár már ma is megörvendeztethetjük a családot!
Epres-málnás palacsinta
Hozzávalók:
10 dkg sima liszt
1 tojás
3 dl tej
10 dkg áfonya
4 evőkanál víz
2 evőkanál kristálycukor
eper- és málnadarabok, lehet fagyasztott is
Carte dOr Crema di Mascarpone
porcukor
olaj
egy csipet só
Elkészítés:
2. Adjuk hozzá a sót, a tojást, és habverővel verjük fel, hogy sima tésztát kapjunk.
3. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyünk bele néhány csepp olajat.
4. Tegyünk bele egy kis tésztát, és döntsük meg a serpenyőt, hogy ki tudja tölteni a felületét. Süssük készre az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalt is. 8 palacsintát készítsünk összesen.
5. Tegyük a vizet és a kristálycukrot egy serpenyőbe.
6. Melegítsük óvatosan, amíg a cukor felolvad, majd vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá eper- és málnadarabokat.
7. Rendezzük el a palacsintákat a 4 tányéron. Mindegyik tetejére rakjunk egy gombóc Carte dOr Crema di Mascarpone jégkrémet, és melegítsük fel a gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk, egy kis porcukorral meghintve.
Tipp: Próbálja ki csokoládés vagy madártejes jégkrémmel is, melyekhez bármilyen idénygyümölcsöt, befőttet is felhasználhat. |