nlc.hu
Gasztro
Csokikrémes kakaórolád

Csokikrémes kakaórolád

Hozzávalók:


• 4 tojás
• 15 dkg kristálycukor
• 12,5 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 2 evőkanál kakaópor 
• 12,5 dkg margarin
• 20 dkg étcsokoládé
• 10 dkg tejcsokoládé
• 250 ml tejszín
• 2 evőkanál porcukor
• 4-6 evőkanál rum


Elkészítés:

A 6 dkg vajat olvaszd fel mikróban, és tedd félre hűlni. A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel verd fel krémes állagúvá. Add hozzá a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót úgy, hogy minden hozzávaló után újból keverd át a tésztát. Legvégül add hozzá a megolvadt vajat. A masszát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsd.
Amikor elkészült, helyezd a tésztát egy tiszta konyharuhára, szórd meg porcukorral, és tekerd fel. Amíg a piskóta hűl, készítsd el hozzá a krémet: a tejszínt forrald fel, majd a tűzről félrehúzva tördeld bele a tej- és az étcsokit. Kavargasd addig, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne, majd hűtsd le a krémet. A maradék 6,5 dkg vajat keverd fel habosra 2 evőkanál porcukorral, és forgasd bele a csokis krémbe.
A piskótát nyújtsd ki, locsold meg rummal, és kend rá a krém 2/3-át. Tekerd fel, és vond be a roládot a maradék csokis krémmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top