500 g darált csirkehús
3 újhagyma, finomra vágva
20 g finomra vágott friss korianderlevél
2 fokhagymagerezd, összezúzva
3/4 teáskanál Cayenne-bors
1 tojásfehérje, kissé felverve
1 evőkanál olaj
1 citrom, félbevágva
1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra (gázsütőnél 2-3. fokozat). Keverjük össze a hozzávalókat, kivéve az olajat és a citromot, ízesítsük sóval, borssal, és formáljunk belőle 4 húspogácsát. Hűtsük be 20 percre főzés előtt.
2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes láng felett, tegyük bele a húspogácsákat, süssük mindegyik oldalát 5 percig,
vagy amíg megbarnul és jól átsül.
3. Facsarjuk rá a citromlevet a megsült húspogácsákra, papírtörlőn itassuk le az olajat.
Tápérték adagonként: fehérje 25 g; zsír 12 g; szénhidrát 1 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 105 mg; 895 kJ (215 kcal). Megjegyzés: a kenyér csak tálalási javaslat. A megadott szénhidráttartalomba nem számoltuk bele. ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 20 perc hűtés. TELJES FŐZÉSI IDŐ: 10 perc. MENNYISÉG: 4 adag. |
Aréna 2000 Kiadó www.arena2000.hu |