nlc.hu
Gasztro
Marhahús sörben párolva, kapribogyóval

Marhahús sörben párolva, kapribogyóval

• 1 kg marhahús
• fűszerezett finomliszt
• olívaolaj a sütéshez
• 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
• 500 ml marhahúsleves
• 375 ml sör
• 2 hagyma, felaprítva
• 3 babérlevél
• 55 g zöld olívabogyó, szeletelve
• 6 szardella
• 2 evőkanál kapribogyó

1. Vágjuk fel a marhahúst 4 cm-es darabokra, és kissé forgassuk meg a lisztben. Hevítsünk 60 ml olajat egy mély, vastag aljú edényben, adjuk hozzá a fokhagymát, majd magas hőfokon süssük barnára a húst.
2. Adjuk hozzá a levest, a sört, a hagymát és a babérlevelet, jól fűszerezzük meg, forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön forraljuk befedve 2 1/2 óráig, háromszor megkeverve a főzés alatt. Vegyük le az edényről
a fedőt, és lassú tűzön főzzük 30 percig. Keverjük meg, majd forgassuk bele az olívabogyót.
3. Egy kis serpenyőben hevítsünk 2 teáskanálnyi olajat. Adjuk hozzá kissé összezúzva a szardíniát és a kapribogyót. Főzzük közepes lángon 4 percig, vagy amíg megbarnul a halhús.
A kínáláshoz tegyük tányérra a marhahúst, öntsük rá a szószt, szórjuk meg a szardellával és a kapribogyóval, sózzuk és borsozzuk frissen őrölt borssal.











Megjegyzés
A kapribogyóról öntsük le a levét, mielőtt a serpenyőbe tennénk, különben fröcskölni fog a forró olajban.










Tápérték adagonként: fehérje 40 g; zsír 6 g; szénhidrát 4 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 115 mg; 965 kJ (230 kcal).
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc.
TELJES FŐZÉSI IDŐ: 3 óra 20 perc.
MENNYISÉG: 4-6 adag.
 

















A rendkívül sikeres TV Paprika-könyvek sorozatban megjelent kiadvány nem csupán a finom ízeket helyezi előtérbe, de szem előtt tartja azt is, hogy az étel egészséges is legyen – megőrizve ezzel karcsú vonalainkat.

Aréna 2000 Kiadó
www.arena2000.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top