1 kg marhahús
fűszerezett finomliszt
olívaolaj a sütéshez
4 gerezd fokhagyma, finomra vágva
500 ml marhahúsleves
375 ml sör
2 hagyma, felaprítva
3 babérlevél
55 g zöld olívabogyó, szeletelve
6 szardella
2 evőkanál kapribogyó
1. Vágjuk fel a marhahúst 4 cm-es darabokra, és kissé forgassuk meg a lisztben. Hevítsünk 60 ml olajat egy mély, vastag aljú edényben, adjuk hozzá a fokhagymát, majd magas hőfokon süssük barnára a húst.
2. Adjuk hozzá a levest, a sört, a hagymát és a babérlevelet, jól fűszerezzük meg, forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön forraljuk befedve 2 1/2 óráig, háromszor megkeverve a főzés alatt. Vegyük le az edényről
a fedőt, és lassú tűzön főzzük 30 percig. Keverjük meg, majd forgassuk bele az olívabogyót.
3. Egy kis serpenyőben hevítsünk 2 teáskanálnyi olajat. Adjuk hozzá kissé összezúzva a szardíniát és a kapribogyót. Főzzük közepes lángon 4 percig, vagy amíg megbarnul a halhús.
A kínáláshoz tegyük tányérra a marhahúst, öntsük rá a szószt, szórjuk meg a szardellával és a kapribogyóval, sózzuk és borsozzuk frissen őrölt borssal.
Megjegyzés A kapribogyóról öntsük le a levét, mielőtt a serpenyőbe tennénk, különben fröcskölni fog a forró olajban. |
Tápérték adagonként: fehérje 40 g; zsír 6 g; szénhidrát 4 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 115 mg; 965 kJ (230 kcal). ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc. TELJES FŐZÉSI IDŐ: 3 óra 20 perc. MENNYISÉG: 4-6 adag. |
Aréna 2000 Kiadó www.arena2000.hu |