A szószhoz:
185 ml marhahúsleves
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál vörösbor
2 teáskanál magos mustár
2 teáskanál kukoricaliszt
1 piros húsú paprika
4 × 150 g sovány sertéscombszelet
90 g ricotta
2 újhagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
75 g rukolasaláta
5 kis szelet sovány prosciutto (kb. 35 g)
főzéshez használatos olajspray
1. A szósz elkészítéséhez tegyük a marhahúslevest, szójaszószt, vörösbort és mustárt egy edénybe. Keverjük el a kukoricalisztet 1 evőkanál liszttel, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Kevergessük, amíg fel nem forr.
2. Negyedeljük a paprikát, távolítsuk el a magokat és ereket. Grillezzük a paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és fekete lesz. Tegyünk rá nedves konyharuhát, majd amikor kissé kihűlt, hámozzuk meg, a húsát vágjuk vékony csíkokra.
3. Verjük ki mindegyik hússzeletet vékony lapokra. Keverjük össze a ricottát, hagymát, fokhagymát egy tálban, majd egyforma adagokat tegyünk mindegyik hússzeletre. A tetejére tegyük a rukolasalátát és a prosciuttót.
4. Tegyük a paprika negyedét a hússzelet egyik végére, és tekerjük fel a szeleteket. Kössük össze zsineggel vagy szúrjuk át fogpiszkálóval.
5. Permetezzünk olajat egy teflonserpenyőbe,
és közepes lángon süssük a sertéshústekercseket 5 percig, vagy amíg jól megbarnulnak. Adjuk hozzá a szószt, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, vagy amíg a hústekercsek átfőnek. Távolítsuk el a zsineget (fogpiszkálókat). Szeleteljük fel, és a szósszal együtt kínáljuk.
Tápérték adagonként: fehérje 40 g; zsír 5 g; szénhidrát 3,5 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 95 mg; 925 kJ (220 kcal). ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc. TELJES FŐZÉSI IDŐ: 30 perc. MENNYISÉG: 4 adag. |
Aréna 2000 Kiadó www.arena2000.hu |