Hozzávalók:
2 csomó medvehagyma
2 sonkahagyma
70-100 g parmezán
3 evőkanál olívaolaj
350 g rizottórizs
200 ml száraz fehérbor
só, bors
1-1,2 dl húslevesalap
A medvehagymát jól mossuk meg, töröljük szárazra, és éles késsel daraboljuk apróra. A sonkahagymát kockázzuk fel, a parmezánt reszeljük le. A sonkahagymát pirítsuk meg az olajon. Ha üveges, szórjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk, majd adjuk hozzá a bort, és forraljuk fel. Sózzuk meg a rizst. Miközben fő, adjunk hozzá mindig annyit a levesalapból, hogy ellepje. Kb. 16-18 percig lassú tűzön pároljuk. Mikor puha, keverjük bele a medvehagymát és a parmezánt. Tálalás előtt borsozzuk meg.