Hozzávalók:
30-40 dkg csontos csirkemell
20 dkg csirkeaprólék
2 fej vöröshagyma
egy cikk zeller
só, bors
2 babérlevél
10 dkg rizs
1-2 evőkanál friss citrom leve
egy maroknyi friss mentalevél
A húst és az aprólékot öntsd fel kb. 1,2 liter vízzel. Add hozzá a felszeletelt hagymákat, a feldarabolt zellert, babérlevelet, és sózd meg. Forrald fel, majd ezután lefedve, alacsony hőfokon párold 1,5-2 óráig.
Amikor a hús megfőtt, vedd ki a levesből, és tedd félre. Ekkor szórj bele úgy kb. 10 dekányi rizst, és kevergetve 10 percig forrald. A megfőtt húst fejtsd le a csontjáról, és vágd fel kisebb darabokra. A húsdarabkákat tedd vissza a levesbe, önts hozzá kevés citromlevet, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzd tovább, amíg a rizs teljesen megpuhul.
Tálaláskor szórd meg mentalevéllel.