Hozzávalók:
15 dkg hosszú szemű rizs
1 liter tej
15-18 dkg cukor
2 dkg vaj
2 citrom reszelt héja
1 fahéjrúd, csipetnyi só
3 tojássárgája
felaprított vagy szeletelt mandula
őrölt fahéj
Melegítsd fel a tejet a vajjal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a fahéjrúddal. Kis lángon, néha megkeverve forrald fel. Ezalatt egy másik lábosban, vízben főzd puhára a rizst (kb. 15-20 perc). Majd a megfőtt rizst keverd össze a tejjel, és alacsony hőfokon főzd tovább. Vedd ki belőle a fahéjrudat. A három tojássárgáját keverd el, majd fokozatosan adj hozzá úgy 1 decinyit a forró tejes masszából. Keverd össze, és öntsd vissza a rizshez. Főzd néhány percig, amíg besűrűsödik. Egy nagy tálba vagy kisebb kelyhekbe töltve tálald. Tetejét díszítsd fahéjjal.