nlc.hu
Gasztro
Rizspuding

Rizspuding

Hozzávalók:


• 15 dkg hosszú szemű rizs
• 1 liter tej
• 15-18 dkg cukor
• 2 dkg vaj
• 2 citrom reszelt héja
• 1 fahéjrúd, csipetnyi só
• 3 tojássárgája
• felaprított vagy szeletelt mandula
• őrölt fahéj

Melegítsd fel a tejet a vajjal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a fahéjrúddal. Kis lángon, néha megkeverve forrald fel. Ezalatt egy másik lábosban, vízben főzd puhára a rizst (kb. 15-20 perc). Majd a megfőtt rizst keverd össze a tejjel, és alacsony hőfokon főzd tovább. Vedd ki belőle a fahéjrudat. A három tojássárgáját keverd el, majd fokozatosan adj hozzá úgy 1 decinyit a forró tejes masszából. Keverd össze, és öntsd vissza a rizshez. Főzd néhány percig, amíg besűrűsödik. Egy nagy tálba vagy kisebb kelyhekbe töltve tálald. Tetejét díszítsd fahéjjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top