Hozzávalók 4 személyre
A vaníliakrémhez:
4 tojás
5 dl zsíros tej felmelegítve
1 kiskanál vaníliaeszencia
16 dkg cukor
A karamellhez:
16 dkg cukor
1 kiskanál citromlé
4 kisebb hőálló szufléforma.
A vaníliakrémhez a tojásokat és a cukrot egy robotgép segítségével verd fel, majd ehhez apránként csurgasd bele a meleg tejet, keverd össze, és szobahőmérsékleten tedd félre hűlni.
Készítsd el a karamellt:
Egy lábosban olvaszd fel a cukrot a citromlével együtt, egészen addig, amíg barnulni nem kezd. Vedd le a tűzről, és egyenletesen oszd el a szufléformák alján. Néhány percig hagyd hűlni és keményedni.
Közben melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra.
A tojásos masszát öntsd rá a karamellre, és a formákat tedd bele egy nagyobb sütőformába. Ezt a sütőformát öntsd fel annyi meleg vízzel, amennyi a beleállított kisebb formákat kétharmadrészt ellepi. Vízfürdőben főzd 25-30 percig.
Az edénykéket ebben a vízfürdőben hagyd még néhány percig hűlni, majd vedd ki, és szobahőmérsékleten hűtsd, majd tálalásig tárold hűtőszekrényben. Tálaláskor egy kés segítségével lazítsd meg a széleit, és fordítsd ki fejjel lefelé a formából, hogy a karamell kerüljön felfelé.