nlc.hu
Gasztro
Tejkaramella-puding

Tejkaramella-puding

Hozzávalók (kb. 6 kisebb adagnyi):


• 8 dkg vaj
• 18 dkg barna cukor (ehhez a főzésmódhoz mindenképpen barna cukor kell!)
• 2 dl tejszín
• 4 dl zsírban gazdag tej
• 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kiskanál eszencia
• 1 egész tojás
• 1 tojássárgája
• 3 lapos evőkanál kukoricaliszt
• egy csipetnyi só

Egy nagy lábosban olvaszd össze a vajat a barna cukorral és egy csipetnyi sóval. Kevergesd és melegítsd addig, amíg a cukor már nem kristályos, és felolvadt. Közepes hőmérsékleten sűrítsd be. Ekkor kisebb adagokban öntsd hozzá a tejszínt, úgy, hogy minden egyes adag után keverd át. Majd add hozzá a tejet is. Az egész tojást, a tojássárgáját és a lisztet keverd össze egy kézi habverő segítségével. Ebből egy nagyon sűrű massza lesz, ezt hígítsd fel 10 evőkanálnyi langyos karamellás tejjel. Elegyítsd, és öntsd vissza az egészet a karamellához. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg elkezd bugyborékolni, ekkor csökkentsd alatta a lángot, és még egy-két percig, sűrűsödésig főzd tovább.
Öntsd kisebb hőálló tálba vagy francia szufléformába. Hagyd lehűlni, majd néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top