Hozzávalók (kb. 6 kisebb adagnyi):
8 dkg vaj
18 dkg barna cukor (ehhez a főzésmódhoz mindenképpen barna cukor kell!)
2 dl tejszín
4 dl zsírban gazdag tej
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kiskanál eszencia
1 egész tojás
1 tojássárgája
3 lapos evőkanál kukoricaliszt
egy csipetnyi só
Egy nagy lábosban olvaszd össze a vajat a barna cukorral és egy csipetnyi sóval. Kevergesd és melegítsd addig, amíg a cukor már nem kristályos, és felolvadt. Közepes hőmérsékleten sűrítsd be. Ekkor kisebb adagokban öntsd hozzá a tejszínt, úgy, hogy minden egyes adag után keverd át. Majd add hozzá a tejet is. Az egész tojást, a tojássárgáját és a lisztet keverd össze egy kézi habverő segítségével. Ebből egy nagyon sűrű massza lesz, ezt hígítsd fel 10 evőkanálnyi langyos karamellás tejjel. Elegyítsd, és öntsd vissza az egészet a karamellához. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg elkezd bugyborékolni, ekkor csökkentsd alatta a lángot, és még egy-két percig, sűrűsödésig főzd tovább.
Öntsd kisebb hőálló tálba vagy francia szufléformába. Hagyd lehűlni, majd néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe.