1 egész csirke szétbontva (mell, alsó-felső comb, szárny, farhát)
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál édesköménymag
1 kávéskanál római köménymag
½ kávékanál csili
3 evőkanál liszt
1 édesköménygumó apróra vágva
1 fej lila hagyma apróra vágva
2-3 citrom nyolcfelé vágva
1 marék rozmaring apróra vágva
150 g bulgur vagy kuszkusz
1 pohár fehérbor
½ liter víz
1 evőkanál tejföl
extra szűz olívaolaj
Melegítsétek a sütőt 175 fokra, és fogjatok 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.
A fűszereket mozsárban összetöröd, és összekevered a liszttel. A fűszeres liszttel bekened alaposan a csirke minden apró részletét. Olívaolajon megpirítod a csirkét minden oldalon. Ha ez kész, mehet a hagyma, az édesköménygumó, a citrom, a rozmaring. Egy nagy keverés, turbózhatod a lángot, és ha a zöldségek megpirultak, felöntöd a vízzel és a borral. Ha megforrt, akkor a bulgur jön, megkavarod, és mehet a sütőbe. 45-60 perc kell, hogy a csirke megpárolódjon és a bulgur elkészüljön.
Tálalásnál a bulgur az első, rá a csirke, és az egészet meglocsolhatjátok egy kis tejföllel.
Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.