½ teáskanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
2-3 csili (elhagyható)
1 marék rozmaring apróra vágva
2 fej gyömbér apróra vágva
só, bors
olívaolaj
1 kg sertésszűz kockázva
1 kg burgonya nyolcfelé vágva
2 fej lila hagyma apróra vágva
4 fej fokhagyma apróra vágva
1 darab fahéj
1 marék szárított sárgabarack
1 marék korianderlevél
4 evőkanál joghurt
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, és fogj 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.
A köménymagot, koriandermagot, csilit, rozmaringot, gyömbért, olívaolajat mozsárban törd össze, és kend be vele a sertést vastagon (a maradék olajat tedd félre).
Egy tepsit vajazz ki, és szórd bele a krumplit, rázd meg a tepsit, hogy mindenhova jusson belőle. Szórd rá a hagymát, a fokhagymát, a fahéjat, a barackot, és ismét rázd meg a tepsit. Helyezd a húsokat a zöldségekre, és mehet a sütőbe. 1 óra, és kész.
Tálalásnál locsold meg joghurttal, és szórd meg egy kis korianderlevéllel.
Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.