nlc.hu
Gasztro
Sertéskaraj gyümölcsökkel

Sertéskaraj gyümölcsökkel

• másfél kiló csont nélküli sertéskaraj
• só, bors
• 1 marék citromillatú kakukkfű
• 2 alma nyolcfelé vágva
• 1 körte nyolcfelé vágva
• 1 (meghámozott) citrom nyolcfelé vágva
• 1 (meghámozott) narancs nyolcfelé vágva
• 2 evőkanál vaj
• olívaolaj
• méz


Melegítsétek a sütőt 170 fokra, és fogjatok 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.







A karajt bevágjuk egyenletes szeletekre, de csak félig, úgy, hogy az alsó rész megtartsa a karajt. Megkenjük sóval és borssal, és a bevágott részekbe kakukkfüvet tömködünk. Rácsurgatunk egy kis mézet, és egyenletesen elkenjük, csak azért, hogy mindenhova jusson. Egy tepsit kivajazunk, és ráhelyezzük a sertést. A gyümölcsöket elhelyezzük egyenletesen a sertés körül, és mehet a sütőbe. A sertésnek kb. 45 perc kell, hogy elkészüljön. A sertést rakd rá 1 tányérra, és a gyümölcsökből turmixban készíts szószt. Kapd ki a kakukkfüvet a sertésből, és locsold meg a gyümölcsös szósszal. Isteni lesz.


Zenei ajánlat: Emberek, megjelent a Pink Martini új lemeze: Hey Eugene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top