Gasztro

All in 1

Tudom, régen adtam hírt magamról, de itt vagyok újra, és a kedvenc témámat tálalom elétek. A mostani téma mottója: utálok mosogatni. Ezért most olyan receptekkel kísérleteztem, amihez elég egy edény.

Ez a szlogen gyermekkorom óta végigkísér. Ha főzök, bármilyen edényt használok, rögtön elmosom, vagy próbálom a mosogatógépben eldugni. Az ételek, amiket most készítek nektek, mind szinte mentesek a mosogatástól, hiszen mindent 1 edényben készítünk el, sütünk meg. Tudom, hogy a multi zsíroldó technikával ellátott mosogatószerek gyártói felkapják a fejüket, de innen üzenem nekik:
Szivacs nélkül nem megy. És nem megy az edény magától a mosogatógépbe.

Receptek:

Sertéskaraj gyümölcsökkel
Marokkói sertésszűz
Libanoni citromos csirke
Csirke szőlővel és tárkonnyal

Nézd meg képgalériánkat!

Ja, és még valami: minden tiszteletem a mosogatógép kifejlesztőjének.

Lényeg a lényeg: mindent 1-ben. A következő recepteket nyáridényben inkább vacsorának ajánlom. Minimálisan 6 főnek érdemes elkezdeni sütőben húst sütni. A receptekben próbáltam a húsokhoz olyan összetevőket adni, amik tavasz, nyár idején frissen beszerezhetők a piacon. Tudom, hogy 1 kicsit több időt vesz el az embertől, de minden étel ízét meghatározza az alapanyag. Rossz étel nincs, csak rossz alapanyag.

És még 1 apróság:

Itt a tavasz, lehet ablakban, erkélyen friss fűszernövényeket termelni. Szombatonként a MOM Park melletti biopiacon csodálatos növényeket lehet beszerezni. Átülteted, és 1 gonddal kevesebb.

Itt találod Janit:

Alimentari dal Biondo
1037 Bp., Montevideo u. 1.

Nyitva:
Hétköznap: 9–21 h
Szombat: 10–13 h

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top