Hozzávalók (4 személyre):
2 db alma
3 érett banán
20 dkg kék szőlő
15 dkg krémtúró
4 evőkanál tej
4 evőkanál méz
½ kiskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt koriander
apróra vágott mogyoró
Vágjuk kockára az almát, és szeleteljük fel a banánt. Mossuk és szemezzük le a szőlőt, a szemeket vágjuk ketté. Keverjük össze a háromféle gyümölcsöt, majd tálaljuk desszertestányérokban. Az öntethez keverjük össze a krémtúrót a tejjel, a mézzel, valamint az őrölt fűszerekkel. A kész szószt kanalazzuk a gyümölcssalátánkra, a tetejét pedig hintsük meg az apróra vágott mogyoróval.
Tipp: Az értékes tápanyagok és fontos vitaminok a gyümölcsök héjában, illetve a héj alatti rétegben találhatók. Ügyeljünk, hogy ezek ne vesszenek kárba, így az olyan gyümölcsöket, mint az alma, körte vagy barack, lehetőleg ne hámozzuk meg. |